U wordt werkeloos of arbeidsongeschikt

U kunt zich bij het afsluiten van een hypotheek grotendeels voorbereiden op de financiële gevolgen van inkomensverlies. Want als u arbeidsongeschikt of werkloos wordt, dan valt (een groot deel van) uw inkomen weg en kunnen er problemen ontstaan met het betalen van uw hypotheek. Een WW-uitkering is immers niet altijd voldoende toereikend. En daar zit u zeker niet op te wachten.

Blijven wonen

Ons uitgangspunt is dat we willen zorgen dat u moet kunnen blijven wonen. Want het verlies van inkomen is al vervelend genoeg. Daarom kijken we met u naar de verschillende scenario’s en mogelijke oplossingen. Misschien heeft u genoeg spaargeld om een inkomensdaling tijdelijk op te vangen of kan uw partner op dat moment meer gaan werken.

Woonlastenverzekering

Een andere optie is het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) of een woonlastenverzekering, eventueel aangevuld met werkloosheidsdekking. Hiermee kunt u, als u werkloos of arbeidsongeschikt wordt, tijdens een bepaalde periode de woonlasten blijven betalen. Samen met u bekijkt de adviseur van Financiële Meesters of het afsluiten van een woonlastenverzekering voor u verstandig is.

Werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zijn, samen met de gevolgen van overlijden en pensioen, vaste onderdelen in het adviesgesprek.

Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt