Jeffrey van Noort

Jeffrey van Noort

Eerste huis kopen stappenplan: in 5 stappen naar je eerste huis

Je bent eruit: je wilt je eerste huis kopen. Een heerlijk droomhuis voor jou en eventueel andere mensen waarmee je wilt samenwonen. Als starter op de woningmarkt komt er echter een hoop op je af. Je staat immers op het punt om één van de belangrijkste beslissingen van je leven te maken. Daarom hebben de hypotheekadviseurs van Financiële Meesters een ‘eerste huis kopen stappenplan’ voor je opgesteld. Hierin zetten we de 5 belangrijkste stappen die je doorloopt als je jouw eerste huis gaat kopen op een rij.

1.    Maximale hypotheek berekenen

Voordat je de zoektocht naar jouw droomhuis start, is het aan te raden om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Zo kom je op een later moment van je huizenjacht niet voor verrassingen te staan.

Bovendien helpt je maximale hypotheekbedrag je om je zoektocht in te kaderen. Je weet immers wat je budget is en naar wat voor huizen je dus ongeveer kunt kijken.

De hypotheekadviseurs van Financiële Meesters adviseren je graag over je maximale hypotheek!

Wellicht kom je ook  in aanmerking voor een starterslening of koopgarant. Met deze startersregelingen kun je soms meer of goedkoper lenen. Jouw hypotheekadviseur van Financiële Meesters zal uiteraard voor je uitzoeken of je van een van deze regelingen gebruik kunt maken!

eerste huis kopen stappenplan

2.    Op huizenjacht

Nu je weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen, is het tijd om je huizenjacht te starten!

De zoektocht naar een eerste huis begint vaak online. Soms wordt ook een aankoopmakelaar ingeschakeld. Dat is erg prettig als je nog weinig ervaring hebt op de huizenmarkt. De aankoopmakelaar weet namelijk precies waar je op moet letten bij de zoektocht naar- en de aankoop van een huis.

Tijdens je huizenjacht zal je ook de eerste huizen gaan bezichtigen. In het begin vind je dat misschien een beejte spannend, maar je zult merken dat je er veel aan hebt. De ervaring leert dat je tijdens een bezichtiging toch nog meer of andere dingen ziet dan online. Bovendien kun je zo ook de omgeving van de woning gelijk verkennen. Zie jij jezelf hier al rondlopen?

3.    Bieden op een huis

Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk bieden op een huis!

Vergeet niet om goed na te denken over wat het huis dat je wilt kopen waard is. Op basis van de waarde van het huis en het hypotheekbedrag dat je maximaal kunt lenen, bepaal je hoeveel je gaat bieden.

Het is best mogelijk dat je eerste openingsbod niet direct wordt geaccepteerd. Denk daarom ook goed na over het bedrag dat je maximaal voor het huis wilt bieden.

Jouw hypotheekadviseur van Financiële Meesters kan je goed adviseren en begeleiden in het uitbrengen van een reëel bod.

eerste huis kopen stappenplan

 

4.    Je eerste huis kopen

Hoera, je bod is geaccepteerd!

Tijd om je eerste huis te kopen. Er wordt een koopakte opgemaakt om de afspraken die je hebt gemaakt over het kopen van de woning vast te leggen. Dit voorlopige koopcontract onderteken je samen met de verkopende partij. Je eerste huis komt nu wel erg dichtbij…

5.    Hypotheek afsluiten

Als de koopakte is ondertekend, kun je daadwerkelijk een hypotheek afsluiten. De hypotheekadviseurs van Financiële Meesters ondersteunen je hier graag bij.

Doordat Financiële Meesters samenwerkt met alle geldverstrekkers, weet je zeker dat wij een zorgvuldige afweging maken over de beste hypotheek voor jouw situatie. Zo betaal je niet alleen de laagste hypotheekrente, maar profiteer je van een hypotheek die het best past bij jouw persoonlijke situatie.

Het eerste huis kopen stappenplan van Financiële Meesters

Met het eerste huis kopen stappenplan van Financiële Meesters nemen we je van A tot Z mee in het kopen van je eerste huis. Eigenlijk net zoals we tijdens onze adviesgesprekken doen.

Onze hypotheekadviseurs doen veel meer dan alleen een hypotheek voor je afsluiten. Ze ontzorgen je van de aanvang van je huizenjacht tot het moment dat je naar de notaris gaat.

Lees hier het verhaal van Laura die we hielpen bij de aankoop van haar eerste huis.

Wil jij (net als Laura) je droomhuis kopen zonder je druk te hoeven maken over de financiering? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur van Financiële Meesters bij jou in de buurt voor een vrijblijvend eerste gesprek!

 

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis!

Maak een afspraak
Deel dit bericht
Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis! Maak een afspraak