Financiële Meesters

Financiële Meesters

Een huis kopen als ondernemer met Financiële Meesters

Een huis kopen als ondernemer is anders dan als particulier. Je kunt immers niet door middel van een contract of intentieverklaring aantonen dat je inkomenszekerheid hebt. Gelukkig zijn er andere manieren om als ondernemer tóch een hypotheek te kunnen krijgen. Dat is echter niet altijd even makkelijk. Daar kwam Danny Windsant al snel achter toen zijn eerste hypotheekaanvraag bij een grote bank werd afgewezen. Op aanraden van zijn accountant schakelde hij de hulp in van Jeroen Gorissen van Financiële Meesters Breda. Benieuwd of hij erin is geslaagd om een hypotheek af te sluiten voor Danny en zijn vriendin? We vertellen je er alles over in dit blog!

Een huis kopen als ondernemer

Het was voor Danny gelijk duidelijk dat een huis kopen als ondernemer niet altijd makkelijk is. Eén van de eisen die veel geldverstrekkers stellen aan ondernemers is dat ze minimaal 3 boekjaren moeten kunnen overleggen om een hypotheek aan te vragen.

“Ik had nog maar 2,5 boekjaar”, legt Danny uit.

“Mijn vriendin heeft een parttimebaan en een intentieverklaring, maar ook geen vast contract. Toch wilden we graag samen ons eerste huis kopen. We verwachten in het najaar een kleine, dus dan is het fijn als we samen een huis hebben.”

Ondernemende hypotheekadviseur

Jeroen van Financiële Meesters Breda was direct eerlijk tegen Danny.

“Hij dacht dat hij me kon helpen, maar gaf gelijk aan dat het niet makkelijk zou worden”, blikt Danny terug.

“Ik had echter wel direct het vertrouwen dat hij degene was die mij aan mijn eerste huis kon helpen. Dat kwam niet alleen doordat mijn accountant hem had aangeraden, maar vooral doordat hij ondernemend overkwam. Hij zat er gelijk bovenop en dat sprak mij als ondernemer erg aan.”

Uitgebreid dossier voor hypotheekverstrekkers

Jeroen – ondernemend als hij is – ging gelijk aan de slag met het opstellen van een dossier om bij geldverstrekkers aan te leveren.

“Hij heeft mijn gegevens geanalyseerd en de belangrijkste informatie gebundeld in een uitgebreid dossier voor hypotheekverstrekkers”, vertelt Danny.

“Jeroen heeft 10 jaar bij een grote bank gewerkt, dus hij wist precies op welke punten banken je kredietwaardigheid toetsen. Door dat dossier waren we hypotheekverstrekkers steeds een stapje voor en konden we snel schakelen.”

Snel schakelen om de financiering rond te krijgen

Jeroen kon snel schakelen, waardoor de financiering van Danny’s woning snel rond was.

“Mijn hypotheekaanvraag viel precies tijdens de feestdagen”, zegt Danny.

“Ik heb een onderneming in de evenementenbranche, dus ook zakelijk was het voor mij topdruk. Toch hebben we binnen 6 weken de financiering van mijn woning rond kunnen krijgen. Er waren uiteindelijk zelfs drie geldverstrekkers geïnteresseerd in het financieren van mijn woning. Dat had ik van tevoren nooit durven hopen!”

Huis kopen als ondernemer financiele meesters breda

Een huis kopen met Financiële Meesters? Een aanrader!

Op 2 juli hebben Danny en zijn vriendin de sleutel van hun nieuwe woning gekregen.

“De timing is perfect: de zomer kunnen we goed gebruiken om het huis naar onze smaak te maken, zodat alles af is voordat de baby komt”, vertelt Danny enthousiast.

“Zonder Jeroen was dit ons niet zo snel gelukt. Door zijn ervaring hebben we zo snel kunnen schakelen.”

“We hebben zelfs complimenten gekregen van geldverstrekkers voor het aanleveren van zo’n compleet dossier!”

“Daarnaast vond ik Jeroens ondernemende karakter heel prettig. Hij was altijd bereikbaar en dacht altijd vooruit over de volgende stap. Het was heel fijn samenwerken met hem. Binnenkort komt hij nog een keer naar een van de netwerkborrels die ik vanuit mijn onderneming organiseer. We houden zeker contact!”

Heb je ook je droomhuis gevonden en wil je dat de financiering snel en goed wordt geregeld? Neem dan contact op met een onafhankelijk hypotheekadviseur van Financiële Meesters bij jou in de regio!

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis!

Maak een afspraak
Deel dit bericht
Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis! Maak een afspraak