Jouw eerste huis kopen?

Jouw eerste huis kopen?

Eerste huis kopen

Een eerste huis kopen: spannend, maar vooral heel leuk! Met jouw eerste droomhuis kun je namelijk al jouw woonwensen in vervulling laten gaan. Toch zien veel starters op de woningmarkt door de bomen het bos niet meer. Logisch ook, want een eerste huis kopen is ook niet niks! Het kopen van je eerste huis is waarschijnlijk een van de belangrijkste beslissingen in je leven. Daarbij ga je niet over een nacht ijs.

Om je te helpen bij deze belangrijke beslissing, vind je hier alle informatie over de aankoop van je eerste woning. Zo kun jij goed voorbereid beginnen aan je huizenjacht!

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

De eerste vraag die je aan jezelf stelt wanneer je jouw eerste huis wilt kopen is: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Je kunt je namelijk wel vol op je huizenjacht storten, maar als uiteindelijk blijkt dat je jouw droomhuis niet kunt betalen, is dat natuurlijk een enorme teleurstelling. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je veel meer kunt lenen dan je denkt, waardoor je eigenlijk in een hogere prijscategorie had kunnen zoeken. Om dat te voorkomen, is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te laten berekenen. Op basis hiervan weet je in welke prijsklasse je de zoektocht naar jouw droomhuis kunt starten.

Gebruik voor het berekenen van jouw maximale hypotheekbedrag onze handige rekentool. Deze tool geeft een indicatie van jouw maximale hypotheekbedrag.

Wil je meer zekerheid over het bedrag dat je maximaal kunt lenen? En ben je benieuwd naar je maandelijkse kosten inclusief verzekeringen en andere vaste lasten? Maak dan een afspraak met een Financiële Meester bij jou in de buurt voor een uitgebreid kennismakings- en adviesgesprek.

"De adviseur heeft een goede inleving getoond in mijn situatie. Doordat je al genoeg zorgen aan je hoofd hebt, is het fijn dat hij je compleet ontzorgt en duidelijk de mogelijkheden en consequenties weergeeft"

- Werner Bruijns

Waarom hypotheekadvies van Financiële Meesters?

Hypotheekadvies van Financiële Meesters is écht anders dan dat van andere hypotheekadviseurs. Dat positieve verschil zit ‘m in een aantal zaken.

Allereerst werkt Financiële Meesters samen met álle geldverstrekkers in Nederland. Dit betekent dat wij altijd alle geldverstrekkers voor je nalopen bij het zoeken naar de beste hypotheek voor jou. Zo weet je zeker dat je het beste hypotheekadvies krijgt.

Daarnaast kijken wij verder dan de laagste hypotheekrente. Wij kijken namelijk óók naar de kleine lettertjes in de hypotheekvoorwaarden. Wij luisteren écht naar jouw wensen voor nu en in de toekomst. Op basis daarvan komen we tot een levensbestendig hypotheekadvies en gaan we op zoek naar de hypotheek die het beste bij jou past. Onze hypotheekadviezen zijn dus altijd maatwerk.

Dat de hypotheekadviseurs van Financiële Meesters een stapje verder doen, bewijst de score op Advieskeuze.nl. Hier krijgen de vestigingen van Financiële Meesters gemiddeld een 9,9 van haar klanten. Een cijfer waar wij maar al te trots op zijn! Wij zetten dan ook alles op alles om onze klanten van het begin tot het eind van het aankooptraject te ontzorgen.

Benieuwd naar het hypotheekadvies van Financiële Meesters? Neem direct contact op voor het plannen van een afspraak.

Maak een afspraak

9.9

Score Advieskeuze.nl

5.0

Facebook rating

Bij Financiële Meesters kan iedereen terecht voor deskundig Financieel advies!

Huis zoeken

Wanneer je weet hoeveel hypotheek je kunt krijgen, kun je starten met een huis zoeken. Als je wilt, kunnen we tijdens het kennismakingsgesprek al op internet kijken wat voor huis je kunt kopen. Zo krijg je een beter beeld van wat voor type koophuis je bij jou in de regio kunt kopen.

Als starter op de woningmarkt, heb je vaak nog geen ervaring met een huizenjacht. Een aankoopmakelaar is dan aan te raden. Hij of zij zoekt met je mee naar huizen die aan jouw woonwensen voldoen en binnen je budget passen.

Hebben jij of je aankoopmakelaar een mooi huis gevonden? Een huis bezichtigen is dan de volgende stap. Als je een aankoopmakelaar hebt, kan hij of zij met je meegaan om je te wijzen op de voor- en nadelen van de woning. Ook weet een aankoopmakelaar precies welke vragen je moet stellen aan de verkopers.

Tot slot helpt een aankoopmakelaar je bij het bepalen van de waarde van het koophuis. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of te weinig biedt voor een woning.

Eerste huis kopen

Heb je jouw droomhuis gevonden? Dan wil je natuurlijk je eerste huis kopen! Misschien moet je meerdere biedingen uitbrengen, maar uiteindelijk is het je gelukt: je eerste koophuis is een feit!

Nu kan de koopakte worden ondertekend en je hypotheek worden afgesloten. Dit is het moment dat je (weer) bij jouw Financiële Meester aan tafel schuift. Misschien heb je al samen met jouw Financieel Meester je maximale hypotheek bepaalt en kennen jullie elkaar al. Zo niet, dan rekenen we jouw financiën natuurlijk alsnog voor je door. Ook bespreken we je huidige en toekomstige woonwensen en andere ontwikkelingen. Alles om de juiste hypotheekvorm voor jou te bepalen. Natuurlijk kijken we ook of je in aanmerking komt voor een starterslening, koopgarant woning of starters renteregeling.

De hypotheekadviseurs van Financiële Meesters zijn onafhankelijk, waardoor ze je altijd de beste hypotheekvorm voor jouw situatie zullen adviseren. Omdat we samenwerken met alle geldverstrekkers in Nederland, kunnen we een goede vergelijking van de verschillende hypotheekrentes maken. We adviseren je graag over de beste hypotheek voor jouw eerste huis.

Alles voor jouw droomhuis

Jij bent je droomhuis in gedachten natuurlijk al aan het inrichten. Logisch, want jij wilt je vooral bezighouden met je eerste koophuis! Er moeten helaas ook nog wat formaliteiten geregeld worden. Maak je hierover echter geen zorgen, deze nemen de hypotheekadviseurs van Financiële Meesters je zo veel mogelijk uit handen! Wij regelen niet alleen de hypotheek, maar ontzorgen je volledig van aanvraag tot notaris. Je kunt ons altijd rechtstreeks bereiken voor vragen, wij helpen je graag! Neem direct contact op met een Financieel Meester bij jou in de buurt.