Franchiser worden bij Financiële Meesters

Werkzaam als hypotheekadviseur of financieel adviseur bij een geldverstrekker en ben je toe aan de volgende stap? Of ben je zelfstandig financieel adviseur en wil je graag verder groeien? Dan is franchiser worden bij Financiële Meesters misschien wel iets voor jou! Lees meer over de franchiseformule van Financiële Meesters op deze pagina.

De huisstijl van Financiële Meesters wordt uniform uitgedragen door alle vestigingen. Als franchisenemer geniet je dus optimaal van naamsbekendheid van het merk. Je maakt gebruik van de naam Financiële Meesters en alle uitingen die daarbij horen. Zo ontvang je van ons al het benodigde drukwerk, waaronder visitekaartjes, briefpapier, enveloppen, offertemappen en informatiebrochures over Financiële Meesters. Een documentatiemap voor klanten behoort tot een van de mogelijkheden om de huisstijl verder uit te breiden. Daarnaast kun je in samenwerking met Financiële Meesters eigen marketingtools ontwikkelen.

Financiële Meesters beschikt over een professionele en interactieve website die is voorzien van veel bezoekersinformatie. Voor meer achtergrondinformatie over bepaalde thema’s kunnen bezoekers terecht op het blog. Daarnaast vinden bezoekers op de site actuele rentetarieven van de verschillende geldverstrekkers en is er de mogelijkheid om je maximale hypotheek te berekenen. Voor iedere franchisenemer van Financiële Meesters wordt een vestigingspagina en Facebookpagina aangemaakt. Ideaal voor het benaderen van potentiële klanten in jouw regio.

Als franchiser krijg je de beschikking tot speciale berekeningssoftware met de actuele voorwaarden en rentetarieven van alle geldverstrekkers. Bovendien kun je hiermee de cijfermatige onderbouwing in een adviesrapport voor de klant inzichtelijk maken. Via deze software worden tevens de hypotheekaanvragen ingediend. De binnendienst van Financiële Meesters zal de aanvraag na controle doorsturen naar de betreffende geldverstrekker. Vervolgens worden de gegevens van deze aanvraag automatisch verwerkt in je administratiepakket. Dat scheelt een hoop tijd!

Ons administratiepakket beschikt over een CRM- en boekhoudmodule, een digitale agenda en de mogelijkheid tot e-mail. Daarnaast beschikt het over een track & trace systeem, waarmee je in één oogopslag al je lopende zaken inzichtelijk hebt. Alle handelingen en communicatie omtrent je dossier worden op klantniveau vastgelegd. Tevens worden alle documenten in dit systeem gescand en opgeslagen. De vastlegging van het gehele dossier bevindt zich dus in een systeem: vanaf het eerste klantcontact tot en met de eindafrekening. Het administratiepakket heeft tevens een koppeling met het rekencentrum van de Nationale Hypotheekbond. Deze geautomatiseerde hypotheekcontrole zorgt ervoor dat u een signaal krijgt wanneer er een besparing voor uw klant mogelijk is. Zo ondersteunt het systeem in nazorg en wordt je automatisch gewezen op commerciële kansen.

De kracht van het franchiseconcept van Financiële Meesters bestaat deels uit het creëren van lage kosten. In veel gevallen zijn de hoogste kosten binnen een organisatie personeelskosten. De binnendienst van Financiële Meesters is werkzaam voor een vast bedrag per maand. Door dit bedrag op basis van kostprijs te delen door het aantal franchisenemers, bieden wij een binnendienst tegen een zeer gunstig tarief. De taak van onze vakkundige binnendienst is het ontzorgen van de hypotheekadviseurs. Zo bestaan hun dagelijkse werkzaamheden onder andere uit het verwerken van de offerteaanvragen en het bewaken van de verschillende expiratiedata. Daarnaast verzorgt de binnendienst de communicatie met geldverstrekkers en beheren zij het administratiepakket. Door deze nauwe samenwerking met de binnendienst, kun jij de focus meer richten op je commerciële activiteiten.

Financiële Meesters beschikt over rechtstreekse aanstellingen bij alle geldverstrekkers. Hierdoor kun je onafhankelijk advies geven en je specifiek richten op de wensen en behoeften van je klant. Bovendien kun je direct contact opnemen met alle geldverstrekkers en overleggen met hun acceptant. In tegenstelling tot bij inkoopcombinaties, blijven de communicatielijnen kort en betaal je geen aparte kosten per dossier.

De veranderingen in de branche gaan razendsnel en ook de wet- en regelgeving wijzigt regelmatig. Om er zeker van te zijn dat alles op de juiste wijze wordt uitgeschreven en vastgelegd, heeft Financiële Meesters externe expertise aangetrokken. Zo ben je ervan verzekerd dat de vereiste protocollen en procedures op maat voor je worden uitgewerkt en vastgelegd. Bovendien krijg je als franchisenemer vier keer per jaar bezoek om je documentatie up-to-date te houden. Je dienstverleningsdocument en dienstenwijzer worden op maat gemaakt in de vorm van een digitale brochure. Daarnaast gebruik je uniforme documenten, zoals de beheerovereenkomst en de opdracht tot dienstverlening.

Met de franchiseformule van Financiële Meesters adviseer je klanten over een totaalpakket aan financiële producten. Je geeft advies over hypotheken, verzekeringen, kredieten, sparen en pensioenen. Zo kun je een compleet klantadvies geven met een optimale service. Klanten genieten het voordeel dat ze niet bij meerdere adviseurs langs hoeven te gaan en jij versterkt je klantenbinding. Financiële Meesters werkt samen met alle maatschappijen en geldverstrekkers. Wanneer je als franchisenemer een bestaande klantenportefeuille binnen de formule wilt onderbrengen, dan kan dat uiteraard. Heb je reeds een samenwerking met bijvoorbeeld een eigen volmacht maatschappij? Dan is het ook mogelijk om die in het concept te positioneren.

De franchiseformule van Financiële Meesters is continu in ontwikkeling en blijft inspelen op de veranderingen binnen de branche. Ieder kwartaal komen alle franchisenemers bij elkaar om gezamenlijk nieuwe ideeën en verbeterpunten te bespreken. Financiële Meesters investeert ook daadwerkelijk tijd in het realiseren van deze nieuwe ideeën. Als franchisenemer maak je gebruik van een breed netwerk van expertise. Heb je zelf een complexe case? Deel je kennis en inzichten hieromtrent dan vooral met je collega’s. Gezamenlijk ondernemen zorgt tevens voor schaalvoordeel. Hierdoor heeft Financiële Meesters gunstige voorwaarden kunnen bedingen voor het inkopen van hypotheekafspraken en het volgen van cursussen. Tot slot profiteer je van premievoordeel in de collectieve beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

De voordelen van franchiser worden

Franchiser worden bij Financiële Meesters heeft een hoop voordelen. Zo kun je met onze volledig geautomatiseerde werkwijze vanuit huis of kantoor, direct zelfstandig aan de slag zonder hoge opstartkosten. Voor een vast maandelijks bedrag voorziet Financiële Meesters je van:

 • een huisstijl inclusief drukwerk;
 • een professionele website;
 • berekeningssoftware gekoppeld aan je administratiepakket;
 • een CRM-systeem;
 • een werkwijze conform de vereiste richtlijnen van de Wet op het financieel toezicht (Wft).

Verder beschikt Financiële Meesters over rechtstreekse aanstellingen bij alle geldverstrekkers. Door gezamenlijk te ondernemen en de ondersteuning van onze vakkundige binnendienst kun jij als adviseur de focus richten op jouw commerciële activiteiten!

Alle voordelen van franchiser worden bij Financiële Meesters op een rij

 • Direct zelfstandig ondernemen
 • Volledig gefaciliteerd concept tegen een vast bedrag per maand
 • Hoogwaardige uitstraling van de huisstijl
 • Professionele en interactieve website
 • Compleet softwarepakket
 • Vakkundige binnendienst
 • Rechtstreekse aanstellingen bij gerenommeerde geldverstrekkers
 • Werkwijze volgens de richtlijnen van de Wft

Franchisenemer worden?

Zou jij graag franchisenemer worden bij Financiële Meesters? Beschik je over minimaal een SEH-diploma en voldoe je aan de eisen van de AFM om een vergunning aan te kunnen vragen? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 088 – 200 81 00 of via info@financielemeesters.nl. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden binnen de franchiseformule van Financiële Meesters! Download voor meer informatie onze franchise brochure.