Overlijdensrisicoverzekering hypotheek

Stel, u en uw partner wonen al een aantal jaren in een eigen huis en dan komt één van u te overlijden. Een emotionele gebeurtenis die zal zorgen voor veel verdriet en veel vragen over hoe het nu verder moet, ook over de woning en de hypotheek.

Financiële voorzorgsmaatregelen

Kunt u met één inkomen de maandlasten nog wel blijven betalen? Hoe kunt u voorkomen dat u het huis moet verkopen? Is er een andere manier om te blijven wonen? Hoewel u hier natuurlijk niet elke dag aan wilt denken, is het wel verstandig om bij het afsluiten van een hypotheek hier toch alvast bij stil te staan en eventueel voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo voorkomt u verrassingen op een moment waarop u hele andere dingen aan uw hoofd hebt.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Een van die voorzorgsmaatregelen is een overlijdensrisicoverzekering (ORV).
Tijdens het hypotheekadvies kan de adviseur een aantal verschillende overlijdensrisicoverzekeringen voor u vergelijken. In het geval van overlijden, keert de verzekering een van te voren afgesproken bedrag uit. Hiermee voorkomt u dat de achterblijvende partner en eventuele kinderen in financiële problemen komen. Bij veel hypotheekverstrekkers is het afsluiten van een ORV zelfs verplicht.

Vast onderdeel in het adviesgesprek

Overlijden is één van punten waar uw adviseur van Financiële Meesters in een adviesgesprek bij stilstaat, net zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Hij rekent uit welke financiële gevolgen zo’n gebeurtenis heeft en wat u kunt doen om problemen te voorkomen. Het is wel zo fijn wonen als u zeker weet dat u kunt blijven wonen, ook als uw persoonlijke situatie ingrijpend verandert.

Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt