OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING HYPOTHEEK

Stel, jij en je partner wonen al een aantal jaren in een eigen huis en dan komt één van jullie te overlijden. Een emotionele gebeurtenis die zal zorgen voor veel verdriet en veel vragen over hoe het nu verder moet, ook over de woning en de hypotheek.

Financiële voorzorgsmaatregelen

Kun je met één inkomen de maandlasten nog wel blijven betalen? Hoe kan je voorkomen dat je het huis moet verkopen? Is er een andere manier om in je huidige huis te blijven wonen? Hoewel je hier natuurlijk niet elke dag aan wilt denken, is het wel verstandig om hier bij het afsluiten van een hypotheek alvast bij stil te staan en eventueel voorzorgsmaatregelen te nemen. Zo voorkom je verrassingen op een moment waarop je hele andere dingen aan je hoofd hebt.

Overlijdensrisicoverzekering vergelijken

Een van die voorzorgsmaatregelen is een overlijdensrisicoverzekering (ORV). Tijdens het hypotheekadvies kan je adviseur een aantal verschillende overlijdensrisicoverzekeringen voor je vergelijken. In het geval van overlijden, keert de verzekering een van te voren afgesproken bedrag uit. Hiermee voorkom je dat de achterblijvende partner en eventuele kinderen in financiële problemen komen. Bij veel hypotheekverstrekkers is het afsluiten van een ORV zelfs verplicht.

Vast onderdeel in het adviesgesprek

Overlijden is één van de punten waar je adviseur van Financiële Meesters in een adviesgesprek bij stilstaat, net zoals pensioenarbeidsongeschiktheid en werkloosheid. Hij rekent uit welke financiële gevolgen zo’n gebeurtenis heeft en wat je kunt doen om problemen te voorkomen. Het is wel zo fijn wonen als je zeker weet dat je kunt blijven wonen waar je woont, ook als je persoonlijke situatie ingrijpend verandert.

Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt
financiele_meesters_adviseurs