AFLOSSINGSVRIJE HYPOTHEEK

Met een aflossingsvrije hypotheek los je niets af en betaal je alleen rente. De betaalde hypotheekrente is een aftrekpost voor de inkomstenbelasting, waardoor je bij deze hypotheekvorm optimaal fiscaal voordeel geniet. Wanneer je jouw woning verkoopt, los je jouw hypotheek in principe af. Gedurende de door jou gekozen rentevasteperiode blijft je maandlast gelijk. Bovendien is deze maandlast vaak lager dan bij andere hypotheekvormen. Dit komt doordat je geen aflossing betaald.

Een belangrijke voorwaarde van de aflossingsvrije hypotheek is dat maximaal 50% van de marktwaarde van jouw woning met deze hypotheekvorm gefinancierd mag worden.

Je kunt uitsluitend volledig van deze vorm gebruik maken indien de waarde van je woning beduidend hoger is dan de hypotheeksom. Hierdoor is de inbreng van eigen geld of de combinatie met een andere hypotheekvorm, zoals een spaar– of beleggingshypotheek, vaak noodzakelijk. Je kunt een aparte verzekering met eventueel een overlijdensdekking afsluiten ter aflossing van je hypotheek. Je kunt zelf de hoogte van de te betalen premies bepalen, omdat rente en aflossing zijn gescheiden.

Voordelen aflossingsvrije hypotheek

  • Maximaal fiscaal voordeel gedurende de volledige looptijd
  • Laagst mogelijke maandlasten omdat je alleen rente betaalt

Nadelen aflossingsvrije hypotheek

  • Je bouwt geen kapitaal op om je hypotheek mee af te lossen
  • Maximaal 50% van de marktwaarde van je woning mag met deze hypotheekvorm gefinancierd worden

Aflossingsvrije hypotheek

 

Wil je meer weten over de aflossingsvrije hypotheek? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons via: 088 – 200 81 00. Onze hypotheekadviseurs adviseren je graag!

Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt
financiele_meesters_adviseurs
Vrijblijvend advies op maat? Maak een afspraak