LEVENHYPOTHEEK

Bij een levenhypotheek betaal je rente en aflossing. Je betaalt rente over het hypotheekbedrag, die je volledig af kunt trekken voor de inkomstenbelasting. Bij een levenhypotheek wordt er tijdens de looptijd niets afgelost. De hypotheek wordt uiteindelijk afgelost door middel van een uitkering uit de verzekering. Je betaalt maandelijks een premie voor deze levensverzekering. Deze premie wordt gesplitst in twee delen, namelijk een spaardeel om je hypotheeksom op de einddatum van de verzekering in één keer te kunnen aflossen en een risicodeel waarmee je hypotheek wordt afgelost in geval van voortijdig overlijden.

De spaarpremie wordt belegd in het fonds van jouw keuze. Op de einddatum komt, afhankelijk van het gerealiseerde fondsrendement, een bedrag tot uitkering. Op dat moment kun je de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen.

Gedurende de looptijd van de hypotheek is het mogelijk om de overlijdensdekking te verhogen of verlagen. Wanneer je verhuist en de hypotheek aflost, kun je de levensverzekering gewoon door laten lopen en deze weer bij dezelfde of een andere bank aan een nieuwe hypotheek koppelen.

Voordelen levenhypotheek

  • Maximaal fiscaal voordeel gedurende de gehele looptijd
  • Verzekering is niet gekoppeld aan een bepaalde geldverstrekker en dus flexibel
  • Relatief lage netto maandlasten

Nadelen levenhypotheek

  • Geen 100% zekerheid dat aan het einde van de looptijd het benodigde kapitaal bijeen is gespaard (gedeeltelijke zekerheid is mogelijk)
Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt
financiele_meesters_adviseurs