Financiële Meesters

Financiële Meesters

Verhuizen of investeren? Financiële Meesters helpt!

Niels woonde al zes jaar naar alle tevredenheid in zijn eerste huis in Den Bosch. Toen zijn vriendin onlangs bij hem kwam wonen, begon het echter te kriebelen. Werd het niet tijd voor een nieuwe woning of zou er ruimte zijn voor een investeringspand? Hij schakelde de hulp van hypotheekadviseur Klaas Dungelmann van Financiële Meesters Den Bosch in. Niels kende Klaas nog van toen hij zijn eerste huis kocht. Dat adviestraject is zo goed bevallen dat hij sindsdien contact heeft gehouden. Dit keer had Niels echter een andere vraag: kan ik beter verhuizen of investeren?

De voor- en nadelen van verhuizen en investeren

Klaas kon gelijk langskomen voor een eerste gesprek. Volgens Niels is dat typisch Klaas: altijd bereikbaar. Vanaf de eettafel bij Niels thuis, spraken ze de mogelijkheden door.

“Het eerste gesprek was heel informatief. Klaas heeft uitgebreid de tijd genomen om naar mijn overwegingen te luisteren. Vervolgens heeft hij de voor- en nadelen van verhuizen en investeren voor me toegelicht. Dat heeft me heel erg geholpen bij het maken van mijn keuze.”

Verhuizen naar een ander huis

Na het gesprek met Klaas, kwam Niels al snel zijn droomhuis tegen. Dat maakte de keuze voor verhuizen natuurlijk een stuk aantrekkelijker.

Het investeringspand lonkte echter nog altijd.

“Samen met Klaas heb ik nogmaals mijn opties doorgenomen”, licht Niels toe.

“Ik heb overwogen om mijn huidige woning te behouden om te verhuren, maar dat raadde Klaas af. Hij kent de woningmarkt in Den Bosch goed en gaf aan dat mijn huidige woning niet geschikt was voor de verhuur.”

Zou Niels daarom toch voor verhuizen kiezen en het investeringspand op de lange baan schuiven?

Investeren of verhuizen

Overwaarde investeren in investeringspand

Klaas zag echter nog een andere mogelijkheid om zowel te verhuizen als een investeringspand te kopen.

Gezien de huidige woningmarkt in Den Bosch, is de verwachting dat de huidige woning van Niels overwaarde oplevert. De overwaarde kan hij vervolgens gebruiken om te investeren in een investeringspand.

Wanneer je de overwaarde van je woning echter niet gebruikt voor de aankoop van een nieuwe woning, vervalt het recht op hypotheekrenteaftrek. Is dit dus wel zo’n verstandige optie?

Daar hebben Niels en Klaas het natuurlijk ook over gehad. Niels zegt hierover:

“Door de overwaarde te investeren in een ander pand in plaats van in mijn nieuwe woning, vervalt inderdaad mijn recht op hypotheekrenteaftrek. Momenteel profiteer ik echter nog van de historisch lage hypotheekrente, die ik gelijk voor 20 jaar heb vastgezet. Hierdoor valt de hypotheekrenteaftrek wel mee. Zeker wanneer je dat afzet tegen de inkomsten die ik uit het investeringspand verwacht te genereren. Onderaan de streep houd ik op deze manier dus meer over dan zonder investeringspand.”

Verhuizen of investeren?

Niels heeft dus uiteindelijk niet hoeven kiezen. Dankzij het advies van Klaas kan hij zowel naar zijn droomhuis verhuizen als investeren in een ander pand.

“Zonder het advies van Klaas was ik nu waarschijnlijk alleen verhuisd. Het investeringspand zou ik dan hebben doorgeschoven naar een later moment. Super dat hij me heeft laten inzien dat ik het nu allebei kan doen!”

Twijfel jij ook of je een ander huis moet kopen om in te wonen óf om in te investeren? Of heb je een andere vraag op het gebied van hypotheken?

Neem dan contact op met een hypotheekadviseur van Financiële Meesters bij jou in de buurt voor een vrijblijvend eerste gesprek!

Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis!

Maak een afspraak
Deel dit bericht
Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis! Maak een afspraak