Maximale hypotheek berekenen

Wil je een huis kopen of vraag je jezelf gewoon af: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Met de rekentool van Financiële Meesters kun je jouw maximale hypotheek berekenen, zodat je deze vraag kunt beantwoorden. Neem voor een exacte berekening van jouw maximale hypotheek contact op met een Financiële Meester bij jou in de buurt. De tool geeft namelijk slechts een indicatie van jouw maximale hypotheek.

Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt
financiele_meesters_adviseurs

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel hypotheek je kunt krijgen, hangt onder andere af van je inkomen en dat van je eventuele partner. Ook eventuele schulden, kredieten en alimentatie zijn van invloed op je maximale hypotheek. Vandaar dat we vragen om deze gegevens in te voeren in onze rekentool.

Maximale hypotheek

Op basis van de ingevoerde gegevens, geeft de hypotheek calculator een indicatie van je maximale hypotheek. Dit is het bedrag dat je maximaal kunt lenen voor een annuïteitenhypotheek op basis van verschillende rentepercentages. Hierin zijn ook bijkomende kosten opgenomen. Wij uitgegaan van 6% bijkomend kosten. Denk hierbij aan de overdrachtsbelasting, maar ook aan kosten voor de notaris, taxatie of Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Is het mogelijk om een hypotheek met NHG te krijgen? Dan wordt het hypotheektarief met NHG gegeven. Als NHG niet mogelijk is, wordt dit ook aangegeven. Er is er hierbij vanuit gegaan dat je niet meer leent dan 100% van de woningwaarde, conform de hypotheekregels 2018.

Huis en hypotheek

Naast je inkomen is ook de waarde van het huis dat je wilt kopen van belang voor het berekenen van je hypotheek. Je huis en hypotheek zijn namelijk nauw met elkaar verbonden, omdat je huis als onderpand dient voor je lening. Volgens de hypotheekregels 2018 mag je 100% van de woningwaarde lenen. Dit heeft dus ook invloed op de hoogte van je maximale hypotheek.

Maximale hypotheek berekenen

Wil je jouw maximale hypotheek berekenen? De hypotheek calculator van Financiële Meesters geeft een mooie indicatie, maar hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Hij houdt namelijk geen rekening met de woningwaarde. En ook de invloed van een eventuele studieschuld op je hypotheek is niet exact met deze rekentool te voorspellen. De onafhankelijke hypotheekadviseurs van Financiële Meesters kunnen natuurlijk wel een volledige berekening op maat voor je maken.

Wat kan ik lenen?

Wil jij precies weten wat je kunt lenen? Maak dan een afspraak met een van de hypotheekadviseurs van Financiële Meesters. Wij geven onafhankelijk financieel advies dat verder gaat dan alleen de laagste hypotheekrente. Dit doen wij niet alleen door te kijken naar je inkomen en woning, maar ook naar je persoonlijke wensen en situatie. Doordat we samenwerken met alle geldverstrekkers kunnen wij de beste hypotheek voor jouw situatie vinden. Ben je op zoek naar onafhankelijk, transparant en eerlijk hypotheekadvies? Neem dan contact op met een vestiging van Financiële Meesters bij jou in de buurt.