Woningwaarde berekenen

Als je weet hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen, weet je binnen welke prijsklasse je jouw huizenjacht kunt starten. Tijdens die huizenjacht zal je echter regelmatig huizen tegenkomen met een vraagprijs die in jouw ogen veel te hoog of misschien wel te laag ligt.

Ligt dat aan jouw ervaring op de woningmarkt of zit er een addertje onder het gras?

Om dat uit te sluiten kun je het beste de woningwaarde bereken. Dat hoef je gelukkig niet zelf te doen.

Vraag hier het gratis woningwaarderapport van jouw potentiële nieuwe woning op!

Vul je eigen adresgegevens in en die van de woning die je op het oog hebt en ontvang het woningwaarderapport direct via de mail.

Ben je benieuwd wat jouw huidige woning waard is?

Ook daar kom je achter met het gratis woningwaarderapport!

Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt
financiele_meesters_adviseurs

Waarom je woningwaarde bepalen?

Je vraagt je misschien af waarom het van belang is om de woningwaarde van een potentiële nieuwe woning te berekenen. De reden hiervoor is dat niet alleen jouw inkomen, maar ook de woningwaarde bepalend is voor de hoogte van je hypotheek. Dat zit zo:

Je mag tegenwoordig nog maar 100% van de woningwaarde lenen bij de bank. Dit houdt in dat wanneer jij meer betaald voor een woning dan dat hij waard is, je het bedrag boven de woningwaarde met eigen geld moet financieren.

Als je spaargeld hebt dat je hiervoor kunt en wilt inzetten, is dat natuurlijk geen probleem. Maar het zou jammer zijn als je denkt dat je jouw droomhuis gekocht hebt en het vervolgens blijkt dat je de prijs die je geboden hebt helemaal niet kunt betalen.

Het is dus heel belangrijk om de woningwaarde van een huis te bepalen, vóórdat je een bod uitbrengt. Vraag daarom altijd een gratis woningwaarderapport aan om er zeker van te zijn dat je niet meer biedt dan je kunt betalen.