hypotheek oversluiten

Jouw hypotheek oversluiten?

Hypotheek oversluiten

Je bent hartstikke tevreden over je huidige woning en je wilt er nog lang niet weg. Heb je echter al eens kritisch gekeken naar je huidige hypotheek? Vaak zie je je huidige hypotheek als standaard onderdeel van het wonen in je huis, maar dat is het niet. Je hypotheek oversluiten is namelijk altijd mogelijk en kan het wonen in je droomhuis soms een stuk goedkoper maken. Zeker nu de hypotheekrente historisch laag is, is je hypotheek oversluiten in de meeste gevallen erg aantrekkelijk.

Ben je benieuwd of het oversluiten van jouw hypotheek interessant is? De adviseurs van Financiële Meesters kijken graag met je mee. Neem direct contact op met een hypotheekadviseur van Financiële Meesters om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom je hypotheek oversluiten?

De belangrijkste reden voor het oversluiten van je hypotheek is natuurlijk een mogelijke besparing op je woonlasten. Soms kunnen veranderingen in je leven er ook aanleiding toe geven om nog eens kritisch naar je hypotheek te kijken. En dat hoeft niet altijd een verhuizing te zijn. Het is ook mogelijk om tussentijds je hypotheek over te sluiten. Voor het oversluiten van je hypotheek maak je wel kosten, maar als deze opwegen tegen het rentevoordeel kun je zomaar tóch goedkoper uit zijn. Daarnaast biedt oversluiten de mogelijkheid om over te stappen naar de geldverstrekker en hypotheekvorm die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften.

Laat je goed adviseren bij het oversluiten van je hypotheek. Hoewel er veel mogelijkheden zijn, is oversluiten niet in alle gevallen aan te raden. Neem contact op met een hypotheekadviseur van Financiële Meesters voor onafhankelijk hypotheekadvies.

"De adviseur heeft een goede inleving getoond in mijn situatie. Doordat je al genoeg zorgen aan je hoofd hebt, is het fijn dat hij je compleet ontzorgt en duidelijk de mogelijkheden en consequenties weergeeft"

- Werner Bruijns

Waarom je hypotheek oversluiten via Financiële Meesters?

De beste hypotheek bestaat helaas niet. Een hypotheek oversluiten is daarom ook echt maatwerk. Er zijn niet voor niets zoveel verschillende geldverstrekkers en hypotheekvormen. Het voordeel van je hypotheek oversluiten via Financiële Meesters is dat wij met alle geldverstrekkers samenwerken. En of je nou nog een aflossingsvrije hypotheek hebt of niet: wij zijn op de hoogte van alle mogelijkheden en ontwikkelingen. Hierdoor kunnen we jou een persoonlijk advies geven over de beste hypotheek voor jouw situatie. En misschien blijkt je hypotheek oversluiten voor jou toch niet zo voordelig. Ook dat vertellen we je gewoon. Bij ons ben je altijd verzekerd van levensbestendig hypotheekadvies.

Ook interesse in onafhankelijk, eerlijk hypotheekadvies? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur van Financiële Meesters bij een vestiging bij jou in de buurt.

Maak een afspraak

9.9

Score Advieskeuze.nl

5.0

Facebook rating
hypotheek oversluiten

Bij Financiële Meesters kan iedereen terecht voor deskundig Financieel advies!

Hypotheek oversluiten boete

Wil je jouw hypotheek graag oversluiten, maar loopt de rentevaste periode van je hypotheek nog niet af? Dan betaal je boeterente voor het vervroegd aflossen van je hypotheek aan je huidige geldverstrekker. De hoogte van deze rente is afhankelijk van:

1. de resterende looptijd van je hypotheek;
2. je huidige hypotheekrente;
3. de op dat moment gebruikelijke rente voor de resterende periode.

Ondanks deze boete, kan het nog steeds voordeliger zijn om je hypotheek over te sluiten. Wij rekenen de voordeligste mogelijkheid graag voor je uit!

Kosten oversluiten hypotheek

Ook als de rentevaste periode van je huidige hypotheek afloopt, kost een hypotheek oversluiten geld. Je lost je oude hypotheek namelijk af en sluit een nieuwe hypotheek af. Dit betekent onder andere dat de notaris je oude hypotheek moet doorhalen (royeren). Vervolgens moet de notaris een nieuwe hypotheekakte opstellen en inschrijven bij het Kadaster.

Deze oversluitkosten zijn echter fiscaal aftrekbaar. Bovendien is het niet alleen mogelijk om deze kosten te financieren met eigen geld, maar ook met geleend geld.

Laat je dus niet direct afschrikken door de kosten die het oversluiten van een hypotheek met zich meebrengt. Neem contact op met een hypotheekadviseur van Financiële Meesters voor een berekening op maat.

Hypotheek oversluiten berekenen

Het komt regelmatig voor dat een hypotheek oversluiten voor lagere maandlasten zorgt dan het behouden van je huidige hypotheek. Zelfs ondanks de boeterente en oversluitingskosten. Wij zetten alle cijfers daarom graag voor je op een rij met een berekening op maat. Wij kennen de rentetarieven van alle hypotheekverstrekkers in Nederland, waardoor je een compleet overzicht krijgt van jouw voordeligste opties. Je kunt natuurlijk zelf ook alvast kijken wat je mogelijk kunt besparen. Gebruik hiervoor onze handige online rekentool. Hiermee bereken je hoeveel jij maandelijks kunt besparen door het oversluiten van je hypotheek.

Laagste hypotheekrente

De hypotheekrente is al een paar jaar op een historisch laag niveau. Dit is voor veel huizenbezitters een reden om uit te zoeken of ze hun hypotheek voordelig kunnen oversluiten. Het is moeilijk om een hypotheekrente verwachting te geven. De hypotheekrente beweegt namelijk mee met de economische groei. Oftewel: wanneer de economie groeit, zal de hypotheekrente ook stijgen.

Tot eind 2017 temperen de crisismaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) de hoogte van de hypotheekrente nog. In 2018 lopen deze maatregelen af. De verwachting is dat de hypotheekrente hierdoor licht zal stijgen, maar historisch gezien nog altijd laag blijft.

Wil je jouw hypotheek oversluiten tegen een lagere rente? Dan bekijken we natuurlijk de hypotheekrente verwachting van alle hypotheekverstrekkers op dat moment. Uiteraard gaan we graag voor je op zoek naar de hypotheek met de laagste hypotheekrente. Hierbij verliezen we jouw persoonlijke situatie en wensen niet uit het oog. Zo realiseren we met oversluiten niet alleen een besparing op je maandlasten. We zorgen ook dat je de oversluitingskosten er in korte tijd uit haalt.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten

Heb jij nog een aflossingsvrije hypotheek? Hoewel het niet meer mogelijk is om een aflossingsvrije hypotheek af te sluiten, is het nog wel mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek over te sluiten. Let er echter op dat veel geldverstrekkers niet meer de volledige marktwaarde van de woning aflossingsvrij financieren. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden voor het oversluiten van jouw aflossingsvrije hypotheek.

Oversluiten hypotheek

Ook zonder verhuisplannen, is het verstandig om eens kritisch naar je huidige hypotheek te kijken. Het oversluiten van je hypotheek kan om diverse redenen interessant zijn. De belangrijkste reden is dat je er vaak een hoop geld mee kunt besparen. Ben je benieuwd of dit voor jou het geval is? Neem dan contact op met de adviseurs van Financiële Meesters. We plannen graag een afspraak in om jouw persoonlijke situatie in kaart te brengen. Wij gaan graag op zoek naar de beste hypotheek voor jou!