Levenhypotheek

Bij een levenhypotheek betaalt u rente en aflossing. U betaalt rente over het hypotheekbedrag, die u volledig af kunt trekken voor de inkomstenbelasting. Bij een levenhypotheek wordt er tijdens de looptijd niets afgelost. De hypotheek wordt uiteindelijk afgelost door middel van een uitkering uit de verzekering. U betaalt maandelijks een premie voor deze levensverzekering. Deze premie wordt gesplitst in twee delen, namelijk een spaardeel om uw hypotheeksom op de einddatum van de verzekering in één keer te kunnen aflossen en een risicodeel waarmee uw hypotheek wordt afgelost in geval van voortijdig overlijden.

De spaarpremie wordt belegd in het fonds van uw keuze. Op de einddatum komt, afhankelijk van het gerealiseerde fondsrendement, een bedrag tot uitkering. Op dat moment kunt u de hypotheek geheel of gedeeltelijk aflossen.

Gedurende de looptijd van de hypotheek is het mogelijk om de overlijdensdekking te verhogen of verlagen. Wanneer u verhuist en de hypotheek aflost, kunt u de levensverzekering gewoon door laten lopen en deze weer bij dezelfde of een andere bank aan een nieuwe hypotheek koppelen.

Wat zijn de voordelen van een levenhypotheek?

  • Maximaal fiscaal voordeel gedurende de gehele looptijd
  • Verzekering is niet gekoppeld aan een bepaalde geldverstrekker en dus flexibel
  • Relatief lage netto maandlasten.

Wat zijn de nadelen van een levenhypotheek?

  • Geen 100% zekerheid dat aan het einde van de looptijd het benodigde kapitaal bijeen is gespaard (gedeeltelijke zekerheid is mogelijk).
Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt