SPAARHYPOTHEEK

Bij een spaarhypotheek betaal je rente en aflossing. Je betaalt rente over het hypotheekbedrag en je lost niets af gedurende de looptijd. De aflossing geschiedt namelijk middels het betalen van premie voor een levensverzekering. Deze premie wordt gesplitst in twee delen, namelijk een spaardeel om je hypotheeksom op de einddatum van de verzekering in één keer af te kunnen lossen en een risicodeel waarmee de hypotheek afgelost wordt in geval van voortijdig overlijden. Over de spaarpremie wordt een rente vergoed die gelijk is aan je hypotheekrente. Wanneer je hypotheekrente op een gegeven moment stijgt, resulteert dit in een lagere premie en indien de hypotheekrente daalt in een hogere premie.

Je mag de door jou betaalde hypotheekrente volledig aftrekken voor de inkomstenbelasting. Op deze manier blijven je netto lasten gedurende de looptijd min of meer constant ondanks fluctuerende rentestanden. De door jou maandelijks betaalde spaarpremies zijn, samen met de opgebouwde rente, aan het einde van de looptijd voldoende om de hypotheek in één keer af te lossen.

Voordelen spaarhypotheek

  • Maximaal fiscaal voordeel gedurende de gehele looptijd
  • Gelijkblijvende netto maandlasten (bij ongewijzigde rente)
  • Zekerheid dat je aan het einde van de looptijd het benodigde kapitaal voor de aflossing van de hypotheek bijeen hebt gespaard

Nadelen spaarhypotheek

  • Voor lagere inkomens minder interessant wegens lagere fiscale aftrek in relatie tot de rentekoppeling
Waarom Financiële Meesters
  1. Gegarandeerd de laagste rente
  2. Altijd onafhankelijk advies
  3. Ontzorging van aanvang tot notaris
  4. 9,9 Klanttevredenheid
  5. Persoonlijke situatie als startpunt
financiele_meesters_adviseurs